Aydın Ticaret Borsası
Ana Sayfa Laboratuvar Bilgi Edinme Haberler Basında Biz Üye Borç Sorgulama İletişim
Aydın Ticaret Borsası

Tarımda Türk Küçük-Orta Ölçekli Işletmelerin Yönetim Kapasiteleri ve Sürdürülebilirlik Stratejilerinin Geliştirilmesi

British Counceil tarafından desteklenen Southampton Üniversitesi“Türkiye ve Birlesik Krallık Arasında Yüksek Ögretim Kurumları ile Stratejik Isbirligi Aracılıgı ile Tarımda Türk Küçük-Orta Ölçekli Isletmelerin Yönetim Kapasiteleri ve Sürdürülebilirlik Stratejilerinin Gelistirilmesi” Improving management capacity and environmental sustainability strategies of Turkish SMEs in agriculture through strategic partnerships with HEIs in Turkey and the UK “ adlı proje Southampton Universitesi ve Adnana Menderes Üniversitesi işbirliği ile 2012 yılında başlatılmış ve 2014 yılında tamamlanacaktır. Proje ekibinde:Dr Mine Karatas-Ozkan, Dr Tolga Bektas, Professor Jeremy Howells, Dr Renan Tunalioglu, Dr. Ferit Cobanoglu, Dr Murat Cankurt, Dr Ayse Demet Karaman, Gokhan Cinar ve Cagla Yavuz yer almakatdır.

Bu kapsamda İngiltere proje ekibi 30 mayıs-2 haziran 2012 tarihinde İlimizi ziyaret etmişler ve Aydın Ticaret Borsamız salonunda tarım ve kamu sektörüyle bir toplantı yapmışlardır. Bunun akabinde çalışmalar hızlandırılmış ve Türk proje ekibi 19 -26 Ocak 2013’de Southampton’u ziyaret etmişlerdir. Uk ve Türk ekibi aynı zamanda proje üyesi ve Southampton Law and Faculty of Business dekanı Professor Jeremy Howells ile görüşmeler yaparak brifing vermişlerdir. Prof. Howels, Dr. Renan Tunalıoğlu’nun Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi hakkındaki, Dr. Mine Karataş Özkan ve Dr. Tolga Bektaş’ın proje hakkındaki bilgilendirmelerini ilgi ile izleyerek katkılar yapmıştır.

Proje  alan çalışması yapılmak üzere hızlandırılmıştır.

13-02-2013