26 Kasım 2024 Salı

Mustafa Kemal Atatürk

02.04.2020 ÇONDUR, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEYE DESTEK OLAN “AYDIN İNCİRİ” TÜKETİN

02.04.2020  ÇONDUR,  BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEYE DESTEK OLAN  “AYDIN İNCİRİ” TÜKETİN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Türkiye’de illerde vaka sayısının açıklanmasının ardından Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur açıklamada bulundu.

Çondur;  Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Koronavirüs  (Covid-19) için insanların panik halinde olmamalarını,  Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan önlemlere kesinlikle uymaları gerektiğini  belirterek, bu süreçte bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye destek olan  Aydın inciri tüketimine dikkat çekti. Enerji ve sağlık açısından üstün nitelikleri nedeni ile yüzyıllardan beri kutsal meyve olarak kabul edilen Aydın inciri, Aydın Ticaret Odası tarafından  2006 yılında coğrafi işareti alınarak, 2016 yılında AB komisyonu tarafından da tescili gerçekleştirilmiştir.

Besin değeri yüksek bir ürün olan kuru incir, kolay sindirilebilen früktoz ve glikoz içermektedir. Protein miktarı birçok kuru meyvenin iki katından daha fazladır. Kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor, potasyum B1 ve B2 vitamini  içermektedir. İncir kurudukça içerisinde barındırdığı besin değerleri de yüksek oranda artmaktadır.  İfadelerini kullanan Çondur, tedbirlere uyarak ve bağışıklığımızı güçlendirerek en kısa sürede salgının en az kayıpla sona ermesini ve yaşamın normale dönmesini diledi.

 

TÜRİB
TOBB
Rekabet Kurumu
Ticaret Bakanlığı
Tarım ve Orman Bakanlığı