16 Temmuz 2024 Salı

05.07.2024 Aydın Ticaret Borsası, Aydın Sanayi Odası’nda Düzenlenen Dış Paydaş Toplantısı’na Katılım Sağladı

TOBB Akreditasyon hazırlıkları çerçevesinde Dış Paydaş toplantısı kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile Aydın Sanayi Odası’nda gerçekleşti. Toplantıya Aydın Ticaret Borsası’nı temsilen Teknik Destek Bölüm Yöneticisi Cansu Karabulut katılım sağladı.

2025-2025 yıllarını kapsayan stratejik hedeflerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen toplantı, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Maraş,” 2025-2029 Stratejik Planımızı oluştururken, siz değerli dış paydaşlarımızın görüşleri ve katkıları bizim için son derece önemli. Bu nedenle, bugün burada olmanızdan büyük memnuniyet duyuyorum. Sanayi sektörü, ülkemizin ekonomik gelişiminde kritik bir rol oynamaktadır. Aydın Sanayi Odası olarak, bölgesel kalkınma ve sanayicilerimizin rekabet gücünü artırmak için kararlılıkla çalışıyoruz. Önümüzdeki yeni stratejik plan dönemini planlamak üzere, sizleri görüş ve değerlendirmelerini çok önemsiyoruz. Yaptığımız faaliyetlerin sonuçlarının ne kadar verimli olduğunu, objektif olarak paydaşlarımız ile değerlendirmek odamızın daha dinamik bir yapıya sahip olmasına önemli katkı verecektir. Bu stratejik plan döneminde odamızın ana hedefleri arasında, üyelerimizin ihtiyaçlarına yönelik destek mekanizmalarını güçlendirmek, yenilikçiliği teşvik etmek, sürdürülebilirlik ilkelerini benimsemek ve yerel sanayimizin uluslararası alanda daha güçlü bir konuma gelmesini sağlamak bulunmaktadır. Sizlerin fikirleri ve önerileri bu stratejik planın başarısını belirleyecek en önemli unsurlardan biridir. İnanıyorum ki, birlikte çalışarak Aydın sanayisini daha da ileriye taşıyabiliriz’’ dedi.

Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş’ın açılış konuşmalarının ardından, Aydın Sanayi Odası’nın kurumsal yapısı, gerçekleştirdiği faaliyetler ve yürüttüğü projeler ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

Toplantıya dair açıklamalarda bulunan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “Aydın Sanayi Odası’nda düzenlenen bu dış paydaş toplantısı, bölgemizin sanayi ve ticaret sektörlerinin geleceği açısından son derece önemlidir. Gerçekleştirilen bu tür toplantılar hem kamu kurum ve kuruluşları hem de sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini güçlendirmektedir. Bu toplantıda, 2025-2029 yıllarını kapsayan stratejik hedeflerin belirlenmesi sürecine katılım sağlamak, görüş ve önerilerimizi paylaşmak bizler için büyük bir fırsat olmuştur. Aydın Ticaret Borsası olarak, üyelerimizin ve bölge ekonomimizin gelişimini desteklemek adına üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Sanayi sektörü, bölgemizin ekonomik kalkınmasında hayati bir rol oynamaktadır ve bu toplantıların, bölgesel kalkınma hedeflerimize ulaşmamızda önemli bir etkiye sahip olacağına inanıyorum. Stratejik planlama sürecine katkıda bulunarak, sanayicilerimizin ve tüccarlarımızın ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve karşılamak için çalışmaya devam edeceğiz”dedi.