19 Temmuz 2024 Cuma

06.10.2020 ‘Beyaz altın’ Pamuk için Büyük İş Birliği

ULUSAL Pamuk Konseyi, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Söke Ticaret Borsa-sı, Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve İyi Pamuk Uygulamaları Derneği, 7 Ekim Dünya Pamuk Günü kapsamında düzenlenecek etkinlikle pamuğun Türk ekonomisine katkılarını ve sektörün geleceği için atılması gereken adımları kamuoyu ile paylaşacaktır.

Pamuk Türkiye için neden önemlidir? başlıklı açılış oturumunda Aydın Ticaret Borsası Yöne-tim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, sektörde yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri konusunda konuşmalarını gerçekleştirecektir.

Ege Bölgesi nin en önemli tarım ürünlerinden, beyaz altın olarak tanımlanan pamuğun Türk ekonomisi için önemi, 7 Ekim 2020 Çarşamba günü Dünya Pamuk Günü nde konunun tarafı kurumlarca düzenlenecek üç farklı online toplantı ile kamuoyu ile paylaşılacak. Ana teması Pamuk Hakkında Gerçekler olan Dünya Pamuk Günü etkinliği Ulusal Pamuk Konseyi, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Söke Ticaret Borsası, Ege Giyim Sanayicileri Derneği, İyi Pamuk Uygulamaları Derneği iş birliği ile düzenlenecektir.
7 Ekim Çarşamba günü saat 10.30 da açılış oturumu ile başlayacak etkinlik boyunca üretimden tüketime pamuk, pamuk ekonomisi ve ticareti ile pamuğun gelecek vizyonu konunun uzmanı isimler tarafından konuşulacaktır.

7 Ekim 2020 Çarşamba günü gerçekleşecek olan ‘Dünya Pamuk Günü’ etkinliği kayıt formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Katılım Kayıt Linki: