17 Temmuz 2024 Çarşamba

07.10.2022 Aydın Ticaret Borsası Yönetimi, 7 Ekim Dünya Pamuk Günü Etkinliği ’ne Katılım Sağladı

07.10.2022 Aydın Ticaret Borsası Yönetimi,  7 Ekim Dünya Pamuk Günü Etkinliği ’ne Katılım Sağladı

Ülkemizin pamuk ve pamuğa dayalı sektörlerini geliştirmek amacıyla ortak birçok proje yürüten 8 kurumun içinde yer alan Aydın Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Söke Ticaret Borsası, Söke Ziraat Odası, Ulusal Pamuk Konseyi, Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve İyi Pamuk Uygulamaları Derneği, ülkemizde ilk kez fiziki olarak kutlanan 7 Ekim Dünya Pamuk Günü etkinliğini organize etmek üzere bir araya geldi.

7 Ekim Dünya Pamuk Günü dolayısıyla Türkiye’de ilk kez kutlandı. Ege Bölgesi’nde en fazla pamuk üretiminin gerçekleştiği Söke’de düzenlenen Dünya Pamuk Günü kutlamalarına Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen ve Meclis Üyesi Mehmet Akkan katılım sağladı.

Pamuk üretimi ve ticaretinin önemini vurgulamak üzere dünya genelinde 2019 yılından bu yana her yıl 7 Ekim’de kutlanan Dünya Pamuk Günü’nde gerçekleşen gün boyu etkinliklerde “İlelebet Pamuk” mesajı verildi.

Dünya Pamuk Günü etkinlikleri dolayısıyla açıklamalarda bulunan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, tarım ve sanayi sektörü için “beyaz altın” olarak tanımlanan Pamuk, çiftçilerden, tüccara, tekstilden hazır giyime on binlerce insanın gelir kaynağı olan ve sağladığı katma değer ile stratejik önemini koruyan bir tarımsal ürün olduğunu belirterek “Ülkemizde pamuk üretiminin ve tüketiminin ekonomideki stratejik yeri ve önemi dikkate alınarak, pamuk üretimi tüketimi karşılayacak bir seviyeye getirmek hedeflenmeli ve bu hedeflere uygun politikalar düzenlenmelidir ”dedi.

Üreticilere, çırçırcılara ve sanayicilere hayırlı ve bereketli bir sezon temenni eden Çondur, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.