21 Temmuz 2024 Pazar

08.10.2018 Aydın Ticaret Borsası Coğrafi İşaretlerde Afyonkarahisar Buluşması’na katıldı.

Aydın Ticaret Borsası Coğrafi İşaretlerde Afyonkarahisar Buluşması’na katıldı.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA) işbirliğinde düzenlenen Coğrafi İşaretlerde Afyonkarahisar Buluşması, ATSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Aydın Ticaret Borsası’nı  temsilen Coğrafi İşaretlerde Afyonkarahisar Buluşması’na Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Cengiz Ülgen, Genel Sekreter Neslihan Koç ve Proje Memuru Seren Selvi katılım sağladı.

İki gün süren  Uluslararası Seminer’in açılışına Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, YÜciTA Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu’nun yanı sıra Uluslararası Coğrafi İşaretler Ağı Kurumu (OriGIn) Yönetim Kurulu Başkanı Claude Vermot- Desroches, QUALİSUD Bağımsız Denetim Kuruluşu Başkanı François Luquet, Zeytin Dünyası Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Christian Telaude ve çok sayıda bilimadamı katıldı.

Açılış konferansının ardından protokol üyeleri, ATSO Meclis Salonu’nun önündeki alanda kurulan stantları tek tek ziyaret etti. Stant ziyaretleri sırasında renkli dakikalar yaşandı. Coğrafi İşaretlerde Afyonkarahisar Buluşması Uluslararası Semineri, oturumlarla devam etti.