17 Temmuz 2024 Çarşamba

09.12.2022 Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çevik, Türkiye'de Kurutulmuş Meyveler Sektörü ve Geleceği Çalıştayı’ na Katılım Sağladı

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkan Yrd. Ali Çevik, Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen Türkiye'nin en büyük gıda Ar-Ge ve inovasyon projesi INNOFOOD Projesi kapsamında, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi öncülüğünde kurulan Türkiye Gıda İnovasyon Platformu-TÜGİP işbirliğinde “Türkiye'de Kurutulmuş Meyveler Sektörü ve Geleceği Çalıştayı” na katılım sağladı.

Düzenlenen Türkiye'de Kurutulmuş Meyveler Sektörü ve Geleceği Çalıştayı’ nda Türkiye Kuru Meyve sektörünün lideri olan ürünlerin ihracatı, AR-GE ve inovasyon stratejileri hakkında istişarelerde bulunuldu. Kuru Meyve İşleme Sanayinin Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri, Türkiye’de Kuru Meyve Sektörü değerlendirildi.