17 Temmuz 2024 Çarşamba

12.10.2022 Aydın Ticaret Borsası’nda 2022 /2023 Sezonu Kestane İlk Alım Töreni Gerçekleşti

Aydın’ın önemli tarımsal ürünlerinden biri olan Avrupa Birliği coğrafi işaret tescilli Aydın Kestanesinde hasat sezonu başladı.  Aydın Ticaret Borsası, 2022/2023 sezonunun ilk Aydın kestanesini kilosu 250 TL’den üreticilerden teslim aldı.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un teşrifleriyle Aydın Ticaret Borsası’nda gerçekleşen 2022/2023 Sezonu Kestane İlk Alım Töreni’ne, Aydım Tarım İl ve Orman Müdür Ahmet Ökdem, Aydın Gümrük Müdürü Musa Han  Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çevik, Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Er, Meclis Üyeleri Mustafa Akdam ve Mehmet Akkan, Efeler Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Köşk Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Tuna ve üreticiler katılım sağladı.

2022/2023 Sezonu Kestane İlk Alım töreni dolayısıyla günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy,  Aydın ilinin tarımsal üretim bakımından oldukça zengin olduğunu belirterek” Kestane üretiminde Türkiye'de ilk sırada yer alan Aydın ili, 23 bin tonun üzerinde kestane üretimine sahip bir kent. Bunun önemli bir kısmı da ihraç edilebiliyor. Farklı alanlarda kestanenin işlenmesi ve değerlendirilmesi için çeşitli işletmeler de faaliyetlerini sürdürüyor. Üreticilerin emeğinin karşılığını alması bakımından oldukça önemli” dedi. .  Sezonun ilk kestanesinin, sembolik olarak Aydın Ticaret Borsası tarafından kilosu 250 TL’den satın alındığını deglare eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, 2022/2023 Kestane Sezonunun hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

2022/2023 Sezonu Kestane İlk Alım Töreni’ne ilişkin açıklamada bulunan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “2021/2022 yılında ortalama müstahsil satış rakamı olarak kestanenin kilosu 29,51TL’ydi. Bu sene ise ortalama fiyatın 35 TL’nin üzerinde olacağı öngörülüyor” dedi. Bu sene için kalite ve verimde beklentinin iyi olduğunu belirten Çondur”,Borsamızda gerçekleştirmiş olduğumuz 2022/2023 Sezonu Kestane İlk Alım Töreni’nin tüm üreticilerimize, tüccarımıza ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ediyoruz” dedi.

Sezonun ilk kestanelerini, Köşk’ten Bilal Okumuş ve Orhan Türkmen,  Efeler Eğrikavak Mahallesi’nden Davut Bayrak, Kuyucak’tan Metin Tulunay, Nazilli Ovacık Mahallesi’nden Mehmet Öztürk,  Umurlu Orta Kayıcık Mahallesi’nden Nuri Karakaplan  Aydın Ticaret Borsası’na teslim etti.