18 Ağustos 2024 Pazar

14.08.2024 Aydın Ticaret Borsası'nda Zeytinyağı Operatörlük Eğitimi Gerçekleştirildi

Aydın Ticaret Borsası ve Polat Makina A.Ş. iş birliğiyle düzenlenen Zeytinyağı Operatörlük Eğitimi, 3 gün süren yoğun bir programla tamamlandı. Eğitimde, zeytinyağı üretimi, tadım teknikleri ve zeytinyağı üretim sürecine dair teorik ve uygulamalı bilgiler, alanında uzman eğitmenler tarafından katılımcılara aktarıldı.

Eğitimin birinci günü, Aydın Ticaret Borsası Zeytinyağı Tadım Paneli Başkanı Yusuf Küçük, zeytinyağı üretimi ve tadımı üzerine kapsamlı bir sunum yaptı. Küçük, zeytinyağı üretiminde dikkat edilmesi gereken ağaç bakımı, zeytin toplama ve nakliye gibi kritik faktörler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Eğitimin ikinci gününde Polat Makina A.Ş.'nin Ar-Ge ve Proses Grup Müdürü Gökhan Üğüdücü, Proses Yöneticisi Eray Yılmaz ve Proje Uygulama Yöneticisi Onur Öder, zeytinyağı kalite parametreleri, kaliteli üretim süreçleri ve kontinü ekipmanların kullanımına ilişkin detaylı bilgiler paylaştı. Ayrıca, kontinü hatların çalışma prensipleri, dikkat edilmesi gereken noktalar ve doğru ürün hazırlığı gibi önemli konular üzerinde durdu.

Eğitimin üçüncü ve son günü, Polat Makina A.Ş. tesislerinde gerçekleştirildi. Polat Technic Grup Müdürü Özgür Kara, zeytinyağı sıkım sürecini yerinde anlatarak katılımcılara uygulamalı bilgiler sundu.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, eğitimin ardından yaptığı açıklamada, "Zeytinyağı üretiminde kalite ve verimlilik, sektördeki rekabet gücümüzü artıran en önemli unsurlardır. Bu bağlamda düzenlediğimiz Zeytinyağı Operatörlük Eğitimi, üreticilerimizin bilgi ve deneyimlerini geliştirmeleri açısından büyük bir fırsattır. Polat Makina A.Ş. ile olan iş birliğimiz, zeytinyağı sektöründe sürdürülebilir kaliteyi sağlamada önemli bir adımdır. Bu sebeple eğitime katılım sağlayan katılımcılara, eğitime katkı sunan Polat Makina A.Ş. yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.