27 Eylül 2024 Cuma

19.09.2024 1 Fikir, 1Ege Buluş, İnovasyon, Girişimcilik Yarışması Hk.

Sayın Üyemiz,

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Odamıza iletilen yazıda;Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) tarafından, ülkemizin yedi bölgesinde düzenlenecek olan “1 Fikir 1 Türkiye” yarışmasının “1 Fikir 1 Ege” kısmının, 27 Eylül 2024 Cuma günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceği iletilmektedir.

Muğla'da gerçekleştirilecek olan "1 Fikir 1 Ege" etkinliğinin, genç yeteneklerin ve girişimcilerin projelerini sunmaları ve hayata geçirmeleri için cesaretlendirmeyi amaçladığı belirtilmektedir. Etkinliğin, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projelerin teşvik edilmesi için önemli bir platform sunmakta olduğu vurgulanmaktadır.

Etkinlik Kapsamında:

• Fikir, Buluş Girişimcilik Yarışması: Katılımcıların, yenilikçi projelerini seçkin bir jüriye sunacağı ve en başarılı projelerin ödüllendirileceği,
  • Mentorluk Seansları: Deneyimli mentorların, katılımcılara projelerini geliştirmeleri konusunda rehberlik edecekleri,
  • Yatırımcı Görüşmeleri: Katılımcıların, yatırımcılarla birebir görüşme fırsatı bulacağı,
  • Ağ Kurma Etkinlikleri: Girişimcilerin, yatırımcılar, akademisyenler ve iş dünyasından profesyonellerle tanışma ve iş birlikleri kurma imkânı bulacağı,
  • Bölgesel yarışmalarda dereceye giren mucit ve girişimcilerin Türkiye finalinde yarışmaya hak kazanacağı,
  • Türkiye finalinde dereceye girecek mucit ve girişimcilerin uluslararası "1 Idea 1 World" yarışmasında ülkemizi temsil edeceği belirtilmektedir.

Yarışmaya katılım için herhangi bir eğitim düzeyi sınırlaması bulunmamaktadır. Özellikle üniversite öğrencileri ve genç girişimciler katılım için teşvik edilmektedir.

Saygılarımızla,

Konuya İlişkin Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.