16 Temmuz 2024 Salı

21.07.2023 Aydın Ticaret Borsası, TÜRKONFED ve GESİFED Heyeti’ni Ağırladı

21.07.2023 Aydın Ticaret Borsası, TÜRKONFED ve GESİFED  Heyeti’ni Ağırladı

Türkiye’nin gönüllülük esasıyla bir araya gelmiş en büyük bağımsız iş dünyası örgütü olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), ‘Yeni Dönem Yeni Ufuklar’ vizyon belgesini ve bu belgede yer alan ‘Hayalimizdeki Türkiye’ manifestosunu, 81 ili kapsayan 26 bölgesel federasyonunun sorumluluk alanındaki illerde düzenlediği 100. Yıl Buluşmaları kapsamında Aydın Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Güney Ege Sanayi ve İş dünyası Federasyonu (GESİFED) desteği ile gerçekleştirilen 100. Yıl buluşmalarında, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Eroğlu, Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Oktay MERSİN ve beraberindeki heyeti Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Meclis Üyesi Mehmet Akkan ve Neslihan Duymaz karşıladı.

TÜRKONFED Aydın Ticaret Borsası’na gerçekleştirmiş oldukları ziyarette TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Eroğlu, “Yeni Dönem Yeni Ufuklar” vizyonu ile Bandırma’dan başlayan kamu, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, iş dünyası ve kent aktörlerinin uzlaşma zemininde bir araya getirilmesi amaçlanan 100.Yıl buluşmalarının içeriği hakkında Aydın Ticaret Borsası heyetini bilgilendirdi.

Hep birlikte ekonomik ve toplumsal hayatı çevreleyen orta gelir-orta demokrasi ve orta eğitim düzeyinden kurtulacak adımları atarak işe başlayabileceklerinden bahseden Eroğlu, “Hayalimizdeki Türkiye” manifestosundaki uzlaşma ve ortak akıl çağrılarının içinden geçtiğimiz dönemde ülkemizin de nefes almasını sağlayacağının altını çizdi.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Eroğlu ve beraberindeki heyetin ziyaretinden dolayı Aydın Ticaret Borsası olarak memnuniyet duyduklarını ifade eden Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Aydın Ticaret Borsası’nın mevcut faaliyetleri,  Aydın’ın tarım ekonomisi, uygulama alanları ve süreçleri hakkında TÜRKONFED heyetini bilgilendirdi. Çondur, zengin tarım potansiyeline sahip olan Aydın’ın tarımsal ürünlerinin bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine yaptığı katkının önemine vurgu yaptı.

Aydın ili ve tarımı için olası işbirliği imkânlarının ekonomik ve ticari fırsatlara dönüştürülmesi noktasında Aydın Ticaret Borsası olarak önemli bir misyon edindiklerini belirten Çondur, ülkemiz, iş dünyası ve üyeler adına,  sektörde karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini yetkili mercilere aktararak istişarede bulunduklarını ifade etti.

Karşılıklı iş birliği süreçlerinin ve gündemin değerlendirildiği ziyarete ilişkin Çondur, “Cumhuriyetimizin 100.yılına girdiğimiz bu dönemde ilimizin ve ülkemizin, istikrarlı bir şekilde büyümesi, ortak akıl ile kapsayıcı çözümler üretmesi noktasında Aydın Ticaret Borsası olarak her zaman iş birliğine hazırız” dedi.

Ziyaretin sonunda TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Eroğlu’na, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur tarafından plaket ve Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel tarafından Aydın’ın yöresel ürünleri takdim edildi. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Eroğlu ise Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur’a rozet takdiminde bulunarak “Hayalimizdeki Türkiye” vizyon belgesini de paylaştı.