16 Temmuz 2024 Salı

23.05.2024 Uluslararası Öğrenci Kongresi’nde Aydın Memecik Zeytinyağı Tanıtıldı

Aydın Ticaret Borsası, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Beslenme ve Diyetetikte Güncel Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi'nde Avrupa Birliği coğrafi işaret tescilli Aydın Memecik Zeytinyağı'nın ayırt edici özelliklerini tanıttı. İki gün süren etkinlik boyunca, zeytinyağının kalitesi ve doğru seçim kriterleri hakkında bilgiler paylaşıldı.

Kongrede, Aydın Ticaret Borsası tarafından açılan stant, akademisyenler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Standı ziyaret eden ziyaretçilere, doğru ve kaliteli zeytinyağında bulunması gereken özellikler, Uluslararası Zeytin Konseyi (International Olive Council / IOC) tarafından akredite olan Aydın Ticaret Borsası Tadım Panelistleri tarafından aktarıldı.

Aydın Ticaret Borsası Tadım Panelistleri, kongredeki ziyaretçilerin zeytinyağı konusunda bilinçlenmesi ve doğru bilgiye ulaşması amacıyla zeytinyağının üretim süreci, tadım teknikleri ve sağlık üzerindeki etkileri hakkında detaylı bilgiler sundu. Aynı zamanda Aydın Ticaret Borsası tarafından Avrupa Birliği coğrafi işaret tescili alınan Aydın Memecik Zeytinyağının ayırt edici özellikleri katılımcılarla paylaşıldı.

Etkinlik boyunca öğrenciler, Aydın Memecik Zeytinyağı'nın tadımını yaparak, zeytinyağının kalitesini belirleyen faktörleri birebir deneyimledi. Kongre, zeytinyağı ve beslenme konularında farkındalık yaratma ve öğrencilerin bu alandaki bilgilerini artırma açısından büyük bir başarı ile tamamlandı.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, bu tür etkinliklerin zeytinyağı sektörünün gelişimi ve kaliteli üretimin teşviki açısından önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Avrupa Birliği coğrafi işaret tescilli ürünlerin tanıtımının hem yerel hem de uluslararası pazarda değer kazanmasına katkı sağladığını belirterek etkinlikte emeği geçen herkesi teşekkürlerini sundu.