16 Temmuz 2024 Salı

23.05.2024 Aydın Ticaret Borsası 11. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknoloji Fuarı’nda

Aydın Ticaret Borsası, İzmir’de bu yıl 11'incisi düzenlenen OLIVTECH-Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı'nda yerini aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 11.Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknoloji Fuarı’na Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Rıza Uyar ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen katılım sağladı.

11. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknoloji Fuarı’nı ziyaret eden ziyaretçilere Aydın Ticaret Borsası standında, Uluslararası Zeytin Konseyi (International Olive Council /OIC) tarafından akredite olan Aydın Ticaret Borsası Tadım Panelistleri tarafından fuar süresince Avrupa Birliği coğrafi işaret tescilli Aydın Memecik Zeytinyağı tadımı yaptırılarak, Aydın Memecik Zeytinyağının ayırt edici özellikleri anlatıldı.  Kaliteli zeytinyağında olması gereken özellikler aktarılıp doğru zeytinyağı tüketimi hakkında bilgi verildi.  Sektörün tüm paydaşlarının bir arada olduğu fuarda, Borsa üyelerinin yerli ve yabancı yeni alıcılarla görüşerek yeni pazar olanaklarını değerlendirebilmesi amacıyla markalı ürünleri Aydın Ticaret Borsası standında sergilendi.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, fuara ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'de kişi başına düşen zeytinyağı tüketiminin ve zeytin ile zeytinyağı markalarının artırılması gerektiğine vurgu yaptı. Çondur, "Aydın Ticaret Borsası olarak, Avrupa Birliği coğrafi işaret tescilini aldığımız Aydın Memecik Zeytinyağı'nın pazar payını ve marka değerini artırmak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Katıldığımız ulusal ve uluslararası birçok fuarda gerçekleştirdiğimiz Aydın Memecik Zeytinyağı tadım ve tanıtımları ile zeytinyağı tüketimini artırmayı hedefliyoruz. Bu yıl 11.’si düzenlenen Olivtech Fuarı'nda, birçok ziyaretçi Borsamız standına ve üyelerimizin markalı ürünlerine yoğun ilgi gösterdi. Tadım panelistlerimiz tarafından ziyaretçilere kaliteli zeytinyağında bulunması gereken özellikler ile tadım kriterleri aktarılırken, Avrupa Birliği coğrafi işaret tescili alınan Aydın Memecik Zeytinyağı'nın ayırt edici özellikleri de anlatıldı" dedi.

Zeytin ve zeytinyağı üretim zincirindeki firmaların katılımıyla, yerli ve yabancı alıcıların bir araya geldiği Olivtech Fuarı'nın sektör için büyük öneme sahip olduğunu belirten Çondur, fuarda yer almaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.