16 Temmuz 2024 Salı

24.05.2024 Aydın Ticaret Borsası, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğrencilerini Ağırladı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Melis Yalçın ve Dr. Öğr. Üyesi Sevdiye Yorgancı'nın öncülüğünde, 4. sınıf öğrencileri "BK402 Mesleki Uygulama II" dersi kapsamında Aydın Ticaret Borsası'na yönelik bir teknik gezi düzenledi.

Aydın Ticaret Borsası tarafından Avrupa Birliği coğrafi işareti ile tescillenen Aydın Memecik Zeytinyağı'nın tescil süreci ve AYTB Aydın Laboratuvar Hizmetleri’nin yürüttüğü çalışmaları yerinde görmek amacıyla düzenlenen teknik gezi süresince öğrencilere, Aydın Ticaret Borsası Proje ve Marka Patent Memuru Emine Ceylan Özdemir ve AYTB Aydın Laboratuvar Hizmetleri A.Ş. Teknik Müdürü Özen Elgünlü rehberlik etti.

Teknik gezi kapsamında ilk olarak Aydın Ticaret Borsası'nda düzenlenen bilgilendirme oturumunda, Emine Ceylan Özdemir, Aydın Ticaret Borsası’nın faaliyetleri ve  coğrafi işaret çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Özdemir, Aydın Memecik Zeytinyağı'nın Avrupa Birliği’nde tescil edilme sürecini, coğrafi işaret kullanım koşullarını ve bu tescilin firmalara sağladığı faydaları paylaştı.

Takip eden bölümde, AYTB Aydın Laboratuvar Hizmetleri A.Ş.’yi ziyaret eden öğrenciler, laboratuvarın Teknik Müdürü Özen Elgünlü tarafından bilgilendirildi. Elgünlü, laboratuvarda gerçekleştirilen pestisit, toksin, katkı-kalıntı, ağır metal, mikrobiyoloji, fiziksel ve kimyasal analizler hakkında detaylı bilgi verdi.

Teorik bilgilerin pratik uygulamalarla pekiştirildiği bu teknik gezi ile öğrenciler, Aydın Memecik Zeytinyağı'nın tescil süreci ve laboratuvar analizleri konularında kapsamlı bilgi edinerek, mesleki bilgilerini genişletme fırsatı buldular.

Gezi sonrasında Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, ziyaretle ilgili memnuniyetini dile getirdi. Çondur, "Aydın Ticaret Borsası olarak, öğrencilerimize sektörümüzün dinamiklerini ve çalışma prensiplerini yerinde gösterme fırsatı sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Aydın Memecik Zeytinyağı'nın Avrupa Birliği tarafından tescil edilmesi, ilimiz ve ülkemiz için önemli bir başarıdır. Bu tescil hem zeytinyağımızın kalitesini hem de üreticilerimizin emeklerini taçlandırmaktadır. Geleceğin ziraat mühendislerine bu süreci anlatmak ve laboratuvar çalışmalarını göstermek, onların mesleki gelişimlerine büyük katkı sağlayacaktır. Bu tür etkinliklerle öğrencilere rehberlik etmeye devam edeceğiz," dedi.