20 Temmuz 2024 Cumartesi

24.09.2019 TARİHİ ÇAĞRIYA BORSA DESTEK VERİYOR

Aydın’da büyük bir heyecana neden olan Mustafa savaş’ın ‘ortak hareket’ teklifine bir destek de Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur’dan geldi.  Hayata geçmesi halinde bu çağrının büyük fayda sağlayacağını belirten Çondur, her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ın siyaset ve iş dünyasına yönelik “ortak hareket etme” çağrısı sivil toplum kuruluşlarında olumlu karşılandı. Valilik koordinesinde sürecin başlaması durumunda Aydın’a çok şey kazandıracağına dikkati çeken Ticaret Borası Başkanı Fevzi Çondur, her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Aydın’ın ortak bir akılla yönetilmesinin kente çok şey kazandıracağına dikkati çeken Çondur, “Aydın için geç kalan bir uygulama. Bunu daha önce Ankara’ya gittiğimizde diğer vilayetlerde görüyorduk. Çoğu il, iktidarı, muhalefet partiler, milletvekilleri hepsi birlikte hareket ediyorlar. Bu hep gıpta ettiğimiz bir şeydi. Umarız çağrı yerini bulur. Biz Aydın Ticaret Borsası olarak her zaman böyle birlikteliğe hazırız. Aydın’ın menfaati için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” dedi.

“Aydın siyasetinde böyle bir şeyi görmedi”

Aydın siyasetinde sürekli ayrışmaların yaşandığına dikkati çeken Çondur, açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Umarız bundan sonra iktidarı, muhalefeti, milletvekilleri olarak da belediye başkanlarımız, valimiz, odalar borsalar komple böyle bir platformun olması ve bu platformda da ortak aklın ortaya çıkması, Aydın’ın menfaatleri için ne yapılabilecekse siyaset ve taraf gözetmeden yapılırsa çok yararlı olur.”

“Tek yumruk olursak ses çok gelir”

Tek yumruk olmanın Aydın’a katkı sağlayacağını dile getiren Çondur, “Ankara’ya gidildiğinde de sadece iktidar milletvekilleri ile ya da sadece muhalefet milletvekilleri ile gidildiğinde veya yalnızca oda olarak, borsa olarak gidildiğinde bir şey elde edilmiyor. Her zaman Ankara’nın da görüş açısı böyle oluyor. Yani kendi aranızda anlaşın gelin gibi bir düşünce hakim oluyor. Yumruğu hep birlikte tek yere vurursak daha çok ses getirir, daha çok şey elde edilir. Biz buna inanıyoruz. Aydın Ticaret Borsası olarak da bu tip bir oluşumun her zaman içinde olmaya hazırız.” diye konuştu.