27 Eylül 2024 Cuma

26.09.2024 Alman Tedarik Zincirinde Özen Yükümlülüğü Sistemi Ortak Bilgilendirme Toplantısı

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden iletilen ilgili yazıda, Alman Tedarik Zinciri Özen Yükümlülüğü Kanunu ve Türk-Alman Ekonomik İlişkilerine Etkileri Ortak Bilgilendirme Toplantısının 9 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 14:00 - 16:00 arasında internet üzerinden gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

İlgili yazıda, TOBB ile Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) iş birliğinde gerçekleştirilecek olan toplantıda; Almanya'da 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla kayıtlı Tedarik Zincirlerinde Özen Yükümlülüğü Kanunu (LkSG), bu kanunun Türkiye'deki şirketlere, damare ve dünya sahiplerininki tedarik zincirlerine etkileri ile kanunun ve ilgili AB direktif (CSDD Direktifi) taslağının Avrupa Birliği'nin Yeşil Dönüşüm'ün Yeşil Dönüşüm Hedeflerinki tesirlerinin ele alınacağı ifade edilmektedir.

Saygılarımızla,

Konuya İlişki Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.