16 Temmuz 2024 Salı

27.12.2023 Aydın Ticaret Borsası, Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Bilgilendirme Webinarı’na Katılım Sağladı

Dünya Bankasının desteklediği; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KOSGEB ve TÜBİTAK tarafından yürütülen “Türkiye Yeşil Sanayi Projesi” bilgilendirme toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TOBB işbirliğinde video konferans aracılığıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya Aydın Ticaret Borsası’nı temsilen Proje ve Marka Patent Sorumlusu Emine Ceylan Özdemir katılım sağladı. Webinarın açılışında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar; yeşil dönüşüm sürecinde ortaya çıkan finansman ihtiyacına değinerek, 450 milyon dolar bütçesi olan projenin sanayi kuruluşlarına nefes aldıracağını ifade etti.

Yorgancılar, yeşil dönüşüm sürecinin; sera gazı emisyonlarının azaltılmasından, su ayak izinin düşürülmesine, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, atık yönetimi, döngüsel ekonomiye geçişe kadar pek çok alanı etkilediğini belirtmiştir. Ayrıca, söz konusu projenin doğrudan kredi sağlamanın yanı sıra; proje, mentörlük ve teknik destek içerikleriyle de farklı açılardan sanayi tesislerimize destek olmasının büyük öneme sahip olduğunu anlatmıştır.