01 Eylül 2024 Pazar

28.08.2024 Aydın Ticaret Borsası 12.Uluslararası Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na Hazırlanıyor

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Meclis Başkanı A. Bahri Erdel ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, S.S. 46 Nolu Aydın Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'ni ziyaret ederek, 2025 yılında düzenlenecek olan 12. Uluslararası Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı ile ilgili istişarelerde bulundu. Gerçekleşen ziyarette Aydın Ticaret Borsası heyeti, S.S. 46 Nolu Aydın Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Altan ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Görüşmelerde, Aydın Ticaret Borsası'nın koordinatörlüğünde her yıl düzenlenen fuarın, bölge ekonomisine sağladığı katkılar ve sektördeki yeniliklerin tanıtılması açısından önemi vurgulandı. Tarım ve hayvancılık sektörünün Aydın ilindeki kritik rolü ele alınarak, fuarın yerel ve ulusal ölçekte taşıdığı değer üzerinde duruldu.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, fuarların sektördeki yeniliklerin tanıtımı ve iş bağlantılarının güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Uluslararası Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın, Aydın için büyük bir değer ifade ettiğini ve bu tür organizasyonların bölgedeki tarım ve hayvancılık sektörünün gelişimine ciddi katkılar sağladığını ifade eden Çondur, "Aydın, Türkiye'nin önemli tarım ve hayvancılık merkezlerinden biri olarak, bu fuarlar sayesinde hem ulusal hem de uluslararası alanda tanınır hale geliyor. Bu nedenle fuarlara olan desteğimiz tamdır ve gelecek yıllarda da bu tür organizasyonları güçlendirerek sürdürmeyi hedefliyoruz." dedi.

Ziyaret sırasında, Aydın ilinde tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren diğer paydaşlarla iş birliğinin artırılmasının gerekliliği de vurgulandı. S.S. 46 Nolu Aydın Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Altan, bu tür istişarelerin ve iş birliklerinin sektördeki gelişim açısından kritik olduğunu belirterek, Aydın Ticaret Borsası'nın çalışmalarına tam destek verdiklerini dile getirdi.

Ziyaret, Aydın'ın tarım ve hayvancılık sektöründeki potansiyelinin daha etkin bir şekilde değerlendirilebilmesi için atılacak adımların görüşülmesiyle sona erdi.