21 Aralık 2024 Cumartesi
Okuyucularımız için kısaca Niz Olive ailesinden bahsedebilir misiniz?
Babamız Nebi Yorgun’un kurmuş olduğu Niz Olive 2021 yılında hizmete girdi.
En büyük ideallerinden biriydi Zeytinyağı fabrikası açmak.
Bu sevgiyi ve tutkuyu bizlere de aşıladı.
Çocukları olarak bizlerde bu yolda ilerliyoruz.
Ülkemizde zeytinyağı denilince akla Ege Bölgesi geliyor. Bölgemizde zeytinyağının markalaşması adına özverili bir çaba gösteriyorsunuz. Bu anlamda bugüne kadar olan çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?
Yöremizin en değerli zeytin cinsi olan Memecik zeytinini son teknoloji makinalarla üretmekteyiz.
Kalitemizden ve çizgimizden şaşmadan ürettiğimiz yağları da Türkiye ve Dünya çapındaki birçok yarışmadan altın madalyalarla dönerek taçlandırdık.
Niz Olive’in markalaşma süreci nasıl başladı?
Kurulduğu günden itibaren ürettiği yağlarla uluslararası birçok yarışmaya katılarak sosyal medyadan da adının duyurulmasını sağlamaya yönelik çalışmalar yapmakta böylelikle markalaşma yolunda ilerleme göstermektedir.
Zeytinyağına has birçok nitelikli değerden bahsedebiliriz ancak Aydın bölgesine ait memecik zeytin türünden elde ettiğiniz yağınızı mükemmel kılan özelliklerden ve bu özellikleri elde edebilmek için oluşturduğunuz koşulları açıklar mısınız?
Bahçelerden tarakla özenle hasat edilmiş zeytinler en kısa sürede fabrikamıza ulaşmaktadır.
Hiç bir değerini kaybetmeden zeytin meyvesi itina ile sıkıma alınır.
Hiç bir şekilde zedelenmeyen toprakla temas etmeyen zeytinlerden elde ettiğimiz yağ meyvemsiliğini aciligini ve yakıcılığını kaybetmemiş olmasını sağlar.
Zeytinyağınızı şişelemede birçok firmadan farklı olarak özel şişelerde muhafaza ettiğinizi, firmanızdan bahsederken (resmi web sitenizde) belirtmişsiniz. Konu olan şişeleme tekniklerini ya da şişe özelliklerini paylaşır mısınız? /Paketlemenin yağ kalitesini etkilediğini düşünüyor musunuz?
Sektöre girdiğimiz ilk yılda farklı bir tasarım ile akıllara kazınmak istedik.
Bunu da yaparken zeytinyağımızın da kalitesini bozmayacak bir şişe ambalaj olmasını istedik. Çünkü zeytinyağı ısıya ışığa ve neme çok duyarlı bir üründür. Onun da kalitesini öldürmemek adına böyle bir ambalajda karar kıldık.
Satışlarınızı daha sık hangi yol/yöntemle gerçekleştiriyorsunuz?
Çoğunlukla resmi web sitemizden ve diğer satış kanalları olan Trendyol’dan satış gerçekleştiriyoruz.
Üretim sürecinizden ürünün nihai tüketiciye ulaşmasına kadar geçen aşamalardan bahsedebilir misiniz?
Yukarı da bahsettiğimiz gibi zeytin geldikten sonra hemen sıkıma alıp işliyoruz. Çıkan yağlar krom tanklara alınır. 1-2 gün dinlendirildikten sonra kağıt filtreden geçirilip tekrar krom tanklara alınır. Üzerlerine argon gazı basılarak hava ile temasları kesilir.
Sipariş üzerine de dolum yapılır. Müşterilerimize gönderim sağlıyoruz.
Hasat zamanı sizin için oldukça özel olmalı. Süreç size neler hissettiriyor? Niz Olive olarak zeytinyağı üretiminde kullandığınız teknolojilerden bahsedebilir misiniz?
Hasat zamanı çok yorucu fakat bir o kadar keyifli bizim için.
Elde ettiğimiz yağları tıpkı bir bebek büyütür gibi ilgileniriz.
Ürettiğimiz tüm yağlar soğuk sıkımdır.
Son teknoloji makinalarla (Pieralisi) üretim yapmaktayız.
Niz Olive zeytinyağı ile Dünya Şampiyonluğu, Türkiye Şampiyonluğu, Grand Prestige Gold ve Top 20 olmak üzere toplam dört ödül birden kazandınız. Bu ilimiz ve ülkemiz için büyük bir gurur. Bu süreci paylaşabilir misiniz?
Bir bebek özeni ile ürettiğimiz yağların tescilini almak bizi çok gururlandırdı. Her gün daha iyisi için üretmekte ve çabalamaktayız.
Ambalajda görmemiz gereken terimler neler?
Memecik
Soğuk sıkım (Cold Pressed)
Erken Hasat (Early Harvest)
Son olarak eklemek istedikleriniz var mıdır?
Aynı özen ve titizlikle bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz.
İyi zeytinyağı Herkesin Hakkı mottosuyla biz yolumuza devam edeceğiz.