21 Aralık 2024 Cumartesi

Mustafa Kemal Atatürk

Laboratuvar

Aytb Aydın Gıda Labaratuvarları

AYTB Aydın laboratuarları 2002 yılında incir ihracatına yönelik olarak tek birim halinde kurulmuş ve zaman içerisinde hızlı bir gelişim göstererek 8 birime ulaşmıştır. Şu anda bünyemizde Tarım Bakanlığına bağlı çalışan gıda ve yem analiz laboratuarı ile Çevre Bakanlığı`na bağlı çalışan Su-Atık Su analiz laboratuarı bulunmaktadır.

Gıda laboratuarımızda pestisit, toksin, katkı-kalıntı, ağır metal, mikrobiyoloji, fiziksel, kimyasal analizleri yapılmaktadır. Yaklaşık 400 adet analiz ile tüm Türkiye geneline hizmet veren gıda analiz laboratuarımız pek çok parametredeTÜRKAK` dan akreditedir. Türkiyenin ilk akredite laboratuarlarından biri olan laboratuarımız ilk akreditasyonunu Alman Akreditasyon Kurumu DAR/DAP dan almıştır. Kaliteli hizmet vermeyi misyon olarak belirleyen laboratuarımızZeytinyağı analizleri konusunda da INTERNATİONAL OLİVE COUNCİL (IOC)` ın sayılı laboratuarları arasında 2008 yılından beri yer almaktadır.

Gıda analiz laboratuarımızda gıdaların tüm analizleri yapılmakta olup aynı zamanda TSE`nin taşeron laboratuarı olarak da hizmet vermektedir. Ayrıca KOSGEB veri tabanında yer alarak yapılan analizlerde müşterisine % 50 devlet desteği sağlamaktadır. Her geçen yıl bünyesine yeni birimler ve yeni analizler ekleyen laboratuarımız müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaktadır. Başlangıçta yerel düzeyde hizmet verirken son 5 yıldır tüm ülke genelinde söz sahibi olan bir laboratuar konumuna yükselmiştir.

2005 yılında tamamen şirketleşen laboratuvarımız bünyesinde kurduğu danışman ekiple yine ülke genelinde anahtar teslim laboratuar kurulum hizmeti ve akreditasyon danışmanlık hizmetini de başarıyla yürütmektedir. Kurmuş olduğumuz laboratuarlar arasında Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı ve Düzce Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra laboratuarımız talepler doğrultusunda EĞİTİM HİZMETLERİ de vermektedir. Her türlü Gıda Analizi, Su-Atıksu Analizleri, TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar, Metot Validasyonu ve Ölçüm Belirsizliğieğitimlerinde deneyimli kadrosuyla sizlere hizmet sunmaktadır.

Şirketimiz Ege Bölgesin` de ihtiyaç duyulan bir diğer laboratuar olan çevre analiz laboratuarını da 2008 yılında ayrıca kurarak hayata geçirmiştir. Çevre analiz laboratuarı ile oteller, yazlık siteler, belediyeler başta olmak üzere pek çok fabrikaya da analiz hizmeti sunmakta olup Çevre Bakanlığı adına denetim analizlerini yapmaktadır. Gıda laboratuarımızda olduğu gibi Çevre laboratuarımız da TÜRKAK` tan bakanlıktan aldığı bütün analizlerde akreditedir.

AB Pazarlama standartlarını da yakından takip eden laboratuarımız bir ilki daha gerçekleştirerek Zeytinyağındaihtiyaç olan ve zorunluluk arz eden Zeytinyağı Tadım Panelini kurmuş ve hem kimyasal analizlerde hem de tadım panelinde IOC-International Olive Council akreditasyonunu sağlamıştır. Zeytinyağı sektörümüz, tüm dünyada geçerli kabul edilen analiz raporlarımız ile rahat bir şekilde ticari faaliyet yapabileceklerdir.
Laboratuarımız 2012 yılı Nisan ayında bina altyapısında köklü bir değişiklik yaparak baştan sona yenilenmiştir. Tezgahlar, havalandırma sistemi, numune saklama birimleri, idari birimlerimiz tamamen AB standartlarında yeniden dizayn edilmiştir. Laboratuarlara giriş çıkış parmak izi sistemi ile kontrol altına alınmış olup tüm birimlerde uygulanmaktadır.  Tüm laboratuarımız yoğun bakım ünitelerinde olduğu şekilde hijyenik havalandırma, ısıtma ve yüzey ekipmanıyla donatılarak ortam şartları dahil uluslar arası akredite kuruluşlarınca sertifikalandırılmıştır.

Laboratuvarımız ihracatçıya, ithalatçıya, üreticiye, tüketiciye, marketlere, otel mutfaklarına, restaurantlara, okul yemekhanelerine, belediyelere v.b pek çok kuruma analiz, eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Gıda firmaları ile yapılan anlaşmalar ile gıda üretimlerinin sağlık ve kalite güvencesi laboratuvarımız tarafından verilmektedir. Laboratuvarımızın verdiği hijyen danışmanlığı ile yaptığı kontrol analizleri sonucunda uygun çalışan gıda firmaları, toplu tüketim yerleri, otel mutfakları v.b firmaların laboratuvarımızın gözetiminde denetlendiğini ve güvenli gıda hizmeti sunduğunu belgeleyen bir sertifika verilmektedir.

Laboratuarımızın en az gıda analizleri kadar önemli diğer konusu da çevre analizleridir. Gıda da olduğu gibi çevre için de tüm arıtma tesisi olan fabrika, belediye, otel ve siteler ile çalışmalarımız devam etmektedir.
Kontrol edilmeyen, ölçülüp değerlendirilmeyen bir kalitenin gerçek kalite olmadığını biliyoruz. Gerek ulusal ve uluslar arası piyasada rekabet edebilme, gerekse tüketici sağlığı ve gıda güvenliği açısından tüm gıda işletmelerimizin belirli aralıklarda kontrollerini yaptırarak önlemlerini alması gerektiğini her fırsatta vurguluyoruz. Fiyatta rekabet edebilmek, olabilecek riskleri önlemek ve standart bir kaliteyi oturtmak için gıda analizlerinin yapılması gerekmektedir. Bu bilinci firmalarımızda oturttuğumuz taktirde daha güvenli ve sağlıklı bir gelecek bizleri beklemektedir.
KALİTENİZ VE ÜRÜNÜNÜZ KONTROLÜMÜZ ALTINDA, BİRLİKTE DAHA
GÜVENLİ VE SAĞLIKLI GELECEĞE

 

TÜRİB
TOBB
Rekabet Kurumu
Ticaret Bakanlığı
Tarım ve Orman Bakanlığı